Közzétéve:

Miért kezdd a reggelt hideg vízzel?

    2018 - 10 - 04

Miért kezdd a reggelt hideg vízzel?

Mindannyian máshogy éljük meg a reggeleket, amit sajnos senki számára nem tudunk szebbé tenni, de mutatunk egy olyan praktikát, amit bárki be tud építeni a reggeli rutinjába, és ha az ébredés nem is lesz könnyebb tőle, de arcbőrünk igen.

Kezdjük azonban először ott, hogy mi történik a bőrünkkel éjszaka, amikor mi alszunk? Gondolhatnánk, hogy semmi különös, hiszen nem ér minket semmilyen külső, szennyező tényező, nem sminkeljük ki magunk lefekvéshez, bőrünk tehát ugyanolyan tiszta lesz ébredéskor, mint az esti arctisztítás után.

Sajnos azt kell mondanunk, hogy ez nem igaz. Hiába nincs kitéve bőrünk éjjel annyi káros környezeti hatásnak, anyagcserénk ugyanúgy működik, szervezetünk intenzíven méregtelenít, bőrünk folyamatosan faggyút termel.

Ezért nagyon fontos, hogy semmiképp se hagyjuk ki a reggeli arctisztítást. Hogyha a pattanásokat távol szeretnénk tartani, kezdjük a reggelt egy friss, hideg arcmosással. A hideg víz igazi felüdülés lesz bőrünknek, eltávolítja az éjszaka folyamán felgyűlt szennyeződéseket és faggyút, összehúzza pórusainkat.

Le a szappannal!

Ne használj szappant a reggeli arcmosáshoz, mert a lúgos kémhatású szappan ellen a bőr egyre több savas kémhatású faggyút termet, ami újrazsírozza a bőrt.

És miért pont hideg vízzel?

A hideg víz serkenti a vérkeringést, összehúzza az arcban futó vékony hajszálereket, feszesebbé teszi a kötőszövetet és gyulladáscsökkentő hatása miatt az esetlegesen bőrpírt is csökkenti és nem utolsó sorban ébredni is könnyebb vele.

Indítsd tehát te is a napot holnaptól egy kellemes, hideg vizes arcmosással, bőröd pedig meghálálja.